سازمان انرژی هستهای ایران روز پنجشنبه از ورود محموله تازه سوخت به نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد و اعلام کرد عملیات تعویض سوخت این نیروگاه طی سال جاری در دو مرحله انجام خواهد شد.
بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی هستهای ایران با تایید این خبر یادآور شد که ۳۸ تن سوخت ۴.۵ درصدی مورد نیاز نیروگاه بوشهر طی دو پرواز هفته گذشته و دیروز وارد بوشهر شده است.
آقای کمالوندی تصریح کرد که همه نیروگاههای هستهای، دورهای در سال را به تعویض سوخت وانجام تعمیرات اختصاص میدهند و محموله تازه سوخت که با همکاری شرکت دولتی «روس اتم» طی دو پرواز وارد بوشهر شده به همین منظور تدارک دیده شده بود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه با اشاره به اینکه متخصصان ایرانی بخش عمدهای از کار تعمیرات را انجام می دهند تاکید کرد که «در ۲ سال آینده ایران دیگر به تخصص روسیه در این زمینه نیازی نخواهد داشت.»
وی همچنین به محدودیتهای اعمال شده به دلیل شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت به دلیل این بحران سلامت عملیات تعویض سوخت و تعمیرات امسال در دو مقطع اردیهشت ماه و پاییز انجام میشود که به طور معمول کمبود برق کمتری نسبت به دورههای زمانی دیگر در آنها احساس میشود.
روسیه که بهرغم تحریمهای آمریکا همچنان به همکاری هستهای با ایران ادامه میدهد از طریق سفارت خود در تهران تایید کرده که محموله جدیدی از سوخت هستهای در تاریخ ۲۹ آوریل/ ۱۰ اردیبهشت/ثور به مقامات نیروگاه بوشهر تحویل داده شده است.
بهروز کمالوندی انرژی حاصل از محموله ۳۸ تنی سوخت ۴.۵ درصدی را معادل ۱۲ میلیون بشکه نفت خواند و تصریح کرد که این میزان انرژی در طول یک سال آینده یک هزار مگاوات برق مورد نیاز کشور را تولید خواهند کرد.
نیروگاه اتمی بوشهر پس از وقفهای طولانی مدت در نهایت سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسید اما از زمان راهاندازی تا کنون سه بار به دلایل فنی دچار مشکل شد به نحوی که کوره اصلی آن از فعالیت بازماند.
در پی خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اختلاف تهران و بروکسل بر سر تعهدات تجاری اروپا، ایران در چندین مرحله از تعهدات خود در چارچوب توافق هستهای وین کاست و در نهایت اعلام کرد که برغم ادامه همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی، دیگر هیچ محدودیتی را برای حوزه عملیاتی برنامه هستهای خود شامل ظرفیت غنیسازی، درصد غنیسازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه قائل نیست.
ایران برای تامین سوخت هستهای بوشهر همچنین سطح غنیسازی اورانیوم را از آنچه در برجام تعیین شده بود یعنی غنی سازی ۳٫۶۷ درصدی فراتر برد و به ۴٫۵ درصد افزایش داد.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/16657
تگ ها: